Kvarnby folkhögskola

Våra huvudmän

Info 

Kvarnby folkhögskola ägs av Kvarnby folkhögskolas ekonomiska förening.

Föreningen bildades hösten 1997 för att rädda skolan efter att Vänsterpartiets partistyrelse hade beslutat att försätta partiets folkhögskolor Kvarnby och Bona i konkurs.

Då bildades en ekonomisk förening för att snabbt kunna samla in de pengar som behövdes för att undvika betalningsproblem. Privatpersoner, de flesta anställda eller medlemmar i Vänsterpartiet eller Ung Vänster, och föreningar investerade små och stora belopp i den nya skolföreningen.

Idag är skolans ekonomi långt mer trygg än på den tid då skolföreningen behövdes bildas väldigt snabbt för att samla in pengar. Men att äga en liten del av skolan är fortfarande populär: Kvarnby folkhögskolas ekonomiska förening har hela 182 medlemmar. De flesta är privatpersoner.

Bland våra huvudmän återfinns också 35 föreningar, de flesta av dessa är lokalföreningar och distrikt i Vänsterpartiet och Ung Vänster. Dessutom hör Vänsterns studentförbund, SAC-Syndikalisternas, Syndikalistiska ungdomsförbundets, Socialistiska partiets och Jordens vänners lokalföreningar i Malmö m fl till våra huvudmän. Också ett antal andra föreningar som står oss idémässigt nära stödjer skolan med sitt medlemskap i föreningen. Skolan är med andra ord den breda vänsterns skola.

Ordförande i föreningen är

Mikael Persson.

Våra kurser

Allmän linje

Behöver du läsa in gymnasiet? Glöm då Komvux och läs vår allmänna linje för att fixa högskolebehörighet. Hos oss kan du också läsa om du har hoppat av grundskolan utan fullständiga betyg eller om du behöver läsa intensiv svenska efter SFI. Läs mer.

Introducerande Allmän kurs

Är du klar med dina SFI-studier och vill läsa vidare? Hos oss kan du läsa intensiv svenska samtidigt som du introduceras till studier på vår Allmänna linje. Läs mer.

Spanska

Läs spanska på Kuba! Efter en förberedande distanskurs åker du till Cienfuegos universitet på Kuba för att läsa spanska. Läs mer.

Serieskolan

Serieskolan är en unik utbildning i serieskapande på såväl grundläggande som fördjupande nivå. Läs mer.

Svenska

Study Swedish at Kvarnby! Du kan läsa SFI hos oss! Läs mer.

Vänsterns akademi

Kvarnby folkhögskola är den breda vänsterns skola. Här hittar du vårt utbud av politiska kurser. Läs mer.

Dagens datum

Kontakt

Kvarnby folkhögskola
Kvarnbyvägen 68
212 36 Malmö
Tel 040-59 94 90
Fax 040-59 94 91
info@kvarnby.fhsk.se

Filialer
Röda huset Industrigatan 4
212 14 Malmö

Serieskolan/Mazetti
Friisgatan 15b
214 21 Malmö